Logo Groningen Werkt Slim

NIEUWS & AGENDA

Duurzaam nieuws, tips en inspiratie voor ondernemers


Doe mee met het Koploperproject!


Er start binnenkort een nieuwe groep Koplopers. Het Koploperproject helpt bedrijven om op een inspirerende en praktische manier duurzamer te ondernemen.


Al 500 bedrijven gingen je voor! Wil jij ook koploper worden? Meld je dan nu aan!

De Milieubarometer: het eerste jaar gratis voor Groningse ondernemers!

Nieuwe subsidieregelingen voor ondernemers

De gemeente Groningen heeft nieuwe subsidieregelingen voor ondernemers voor het verduurzamen van gemeentelijke monumentale bedrijfspanden en voor het laten uitvoeren van specialistisch energieadvies. Meer informatie vind je op de website van de gemeente of neem contact op met onze adviseurs.

Groningen Stroomt Door gestart met pilot op Westpoort voor slimmer gebruik stroomnet

Het huidige elektriciteitsnetwerk levert steeds meer problemen op (netcongestie). Groningen Stroomt Door (GSD) is een project om overbelasting van het net tegen te gaan en het net slimmer te gebruiken.


Zelf al aan de slag met netcongestie? Lees meer over oplossingen op deze pagina.

Snelladen op bedrijfsparkeerplaatsen

Heb je een bedrijfsparkeerterrein dat openbaar toegankelijk is en de optie om daar snellaadpalen te plaatsen wel eens overwogen? Je kunt deze investering namelijk in afzienbare tijd terugverdienen. Wil je meer weten hierover, neem dan contact met ons op.

Verplicht: label C voor kantoorpanden en milieu- en CO2-rapportage voor grote bedrijven

Door de klimaatverandering wordt steeds meer gevraagd op gebied van duurzaam ondernemen. Zo is er de label C-verplichting vanaf 1 januari 2023. Ben je hiertoe verplicht en wat houdt het in? Lees het hier.

GWS-nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en de nieuwste subsidieregelingen rondom energie besparen voor ondernemers?


Meld je hier aan voor de nieuwsbrief!