Logo Groningen Werkt Slim

WARMTESCAN 

GRATIS WARMTESCAN VAN BEDRIJFSPANDEN:

“Veel energie ontsnapt ongemerkt”

Adviseurs Pieter van Haaren en Frank Wichertjes van Groningen Werkt Slim gaan ook deze winter op verzoek bij bedrijven langs om een warmtescan van het pand te maken. “Een warmtescan geeft aan waar warmte uit uw bedrijfspand verloren gaat en waar het zinvol is om bijvoorbeeld extra isolatie aan te brengen of andere maatregelen te nemen”, aldus Van Haaren.

 

Om de warmtelekken op te zoeken, gebruikt de adviseur een speciale infrarood warmtecamera. Hiermee kun je de verschillen in temperatuur opsporen en direct zien waar warmte verloren gaat. Zo wordt ook inzichtelijk waar (extra) isolatie aan te raden is.

 

Tip! Bekijk hier hoe een bezoek van een adviseur met de warmtescan gaat.

Van Haaren wijst als voorbeeld op muren, ramen, het dak, de kiertjes, maar ook op installaties die mogelijk warmte lekken. “Allemaal plekken waar ongemerkt en ongezien warmte kan ontsnappen.” Door die plekken aan te pakken, snijdt het mes aan twee kanten. Het is duurzamer en het is goedkoper, want alle warmte die nu verloren gaat, moet ook opgewekt worden. “Daarnaast is het ook aangenamer en gezonder: gebrekkige isolatie kan leiden tot vocht- en schimmelvorming op muren en tot houtrot in vloeren en daken. Vocht kan ook voor kortsluiting zorgen of voor kromtrekken van houten vloeren.”

 

Kortom, meer dan genoeg redenen om met de warmtescan aan te slag te gaan. Op basis van de uitkomsten van de foto's van de scan stelt Van Haaren een vrijblijvend advies op. “Vervang je het glas of is juist dak- of muurisolatie aan te raden? Of kun je misschien al veel winnen door een kier dicht te kitten? Of zijn er zaken aan de installaties die voor veel warmteverlies zorgen”. Zo zijn er natuurlijk diverse oplossingen te vinden. En bespaart het ook, zeker met de huidige hoge energieprijzen, veel geld.

 


Dat de adviseurs van Groningen Werkt Slim uitgerekend in de winter met de warmtecamera op pad gaan, is geen toeval: dan zijn de temperatuurverschillen tussen binnen en buiten het grootst en zijn lekken dus ook het beste op te sporen. Maak ook gebruik van deze gratis service en neem contact op met Groningen Werkt Slim. 


CONTACT

Wilt u ook een gratis en vrijblijvende warmtescan van uw bedrijfspand? Maak dan een afspraak en neem contact op met Pieter van Haaren via email:

pieter.van.haaren@groningen.nl of telefonisch:
mobiel: 06 – 55 46 50 75.