Logo Groningen Werkt Slim

DOE MEE MET CIRCULAIR ONDERNEMEN

Energieprojecten | Groningen Werkt Slim

AAN HET WERK MET HET DOEBOEK  

In dit doeboek van Groningen Werkt Slim, geleverd met schetsblok en al, wordt u uitgedaagd: wat is uw drijfveer? Is uw bedrijf toe aan circulair? En welk verdienmodel past daarbij? Natuurlijk staat er ook veel kennis in en interviews waar u echt wat mee kunt. Zo laten we IKEA, Ecoras en Koninklijke Oosterhof Holman aan het woord en delen we de namen van partijen die u op weg of verder kunnen helpen.

HOUSE OF DESIGN DENKT MEE

Wilt u meer weten over circulair samenwerken met andere disciplines? Kijk dan eens op de site van House of Design. Zij werken samen met ontwerpers, ondernemers, beleidsmakers, docenten en onderzoekers aan duurzame en innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. 

Ze denken mee, initiëren projecten en verbinden de hele keten en werken met een lokaal waardeketenmodel. 


Wees ook een koploper: doe mee met een koplopersproject

   DOEBOEK CIRCULAIR ONDERNEMEN VOL KENNIS, VERHALEN & CONTACTEN

VOORBEELD VAN REST- EN AFVALPRODUCTEN VOOR CIRCULAIR GEBRUIK

TWEEDE LEVEN VOOR GEBRUIKT TEXTIEL

Doeken, bedrijfskleding, banners en andere soorten textiel verdienen een 2e leven en dat kan o.a. bij VanHulley geregeld worden. Dit bedrijf met social impact maakt geweldige 'nieuwe' producten van gebruikt materiaal. Onze laptophoezen, hier uitgereikt aan wethouder Broeksma, zijn daar gemaakt, mooi zijn ze! Kijk op www.vanhulley.com voor inspiratie over de B-2-B-kant van Vanhulley.

AFGEDANKTE MATERIALEN KRIJGEN EEN TWEEDE LEVEN

WEES OOK EEN KOPLOPER 

Doe ook mee aan Koploperproject Groningen. Er start ieder jaar in september een nieuwe groep. Het traject biedt MKB-bedrijven en andere organisaties de kans om samen met andere vooruitstrevende bedrijven in een jaar toekomstbestendiger door acties in te zetten op het gebied van duurzaamheid.

DOE OOK MEE MET EEN KOPLOPERPROJECT

OPROEP 

Heeft u een product of dienst dat interessant kan zijn voor ondernemers die circulair willen ondernemen? Neem dan contact met ons op en wie weet brengen we duurzame samenwerkingen tot stand.

U kunt ons bereiken via de contactgegevens op deze website.

RVO - INFORMATIE

Op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is veel informatie te vinden over circulair ondernemen. Klik op de onderstaande button voor de website. En natuurlijk kunt u contact met onze adviseurs opnemen met uw vragen over dit thema.