Logo Groningen Werkt Slim

Horecalabel 'Groen Genieten'

Dit is de Duurzame Stadsgids van Groener Groningen met daarin de horecazaken met een Groen Genieten label.

Met het nieuwe horecalabel ‘Groen Genieten’ weet uw gast dat u de groene kansen heeft aangegrepen om het horecapand inclusief installaties duurzaam en dus toekomstbestendig te maken. Steeds meer gasten maar ook leveranciers en medewerkers vinden het belangrijk dat een horecabedrijf actief bezig is met verduurzamen. Ook kan het u als overnemer of investeerder geld besparen. Dit is het moment om stappen te zetten richting een duurzame onderneming. En onze adviseurs helpen u kosteloos met advies.

Laat het zien!
Het horecalabel ‘Groen Genieten’ is een nieuw label en wordt uitgegeven door dit platform, Groningen Werkt Slim. Horecaondernemers ontvangen na het uitvoeren van verduurzamingsacties dit duurzaamheidslabel inclusief een pakket promotiemiddelen (o.a. een online banner en publicitaire aandacht). Zo weten uw gasten dat hun keuze voor uw bedrijf een groene keuze is. 

Voorwaarden van RVO
In de folder die u hier kunt downloaden, leest u de voorwaarden waar het pand en de installaties aan moeten voldoen om het Groen Genieten-label te ontvangen. Het kan zijn dat niet alle voorwaarden voor uw onderneming van toepassing zijn: daar wordt uiteraard rekening mee gehouden. De voorwaarden zijn gekoppeld aan de Erkende Maatregelen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Op deze website leest u meer over deze voorwaarden van het RVO.  


Ga voor nog groener!

En gaat u voor meer? Kiest u bijvoorbeeld voor een menukaart met lokale producten en vegetarische of veganistische opties? Of rijdt u in een elekrische bedrijfswagen of worden bestellingen per fiets bezorgd? En worden materialen hergebruikt? Vraag dan het label Groen Genieten+. Natuurlijk hoort ook bij dit label promotiemateriaal en publicitaire aandacht.

U doet toch ook mee? Ga nu aan de slag met verduurzamen en pak de groene kansen. Vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. Dat kan via onze contactpagina